Składniki:
- 250g mąki -> promocja!
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- 150g cukru -> promocja!
- 4 jajka -> promocja!
- 200ml oleju -> promocja!
- 2 szklanki puree z dyni
- 1 jabłko -> promocja!
Suche składniki przesiewamy do dużej miski, dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy po jednym
jajku cały czas mieszając. Wlewamy olej i dodajemy puree z dyni. Puree z
dyni możemy zrobić samemu, podpiekając kawałki
dyni w piekarniku do miękkości, następnie zdejmując skórkę i blendując lub ugniatając widelcem. Na koniec dodajemy tarte jabłko. Posypujemy z wierzchu odrobiną cukru.
Pieczemy ok 20 min w temperaturze 180-200 stopni.
Smacznego ;)
super, jesienne muffiny
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na konkurs śniadaniowy
http://cotakpachnie.com.pl/2015/11/05/gluten-free-box/