piątek, 6 listopada 2015

Dyniowe muffiny

Składniki:
  • 250g mąki -> promocja!
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 150g cukru -> promocja!
  • 4 jajka -> promocja!
  • 200ml oleju -> promocja!
  • 2 szklanki puree z dyni
  • 1 jabłko -> promocja!
Suche składniki przesiewamy do dużej miski, dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas mieszając. Wlewamy olej i dodajemy puree z dyni. Puree z dyni możemy zrobić samemu, podpiekając kawałki dyni w piekarniku do miękkości, następnie zdejmując skórkę i blendując lub ugniatając widelcem. Na koniec dodajemy tarte jabłko. Posypujemy z wierzchu odrobiną cukru.
Pieczemy ok 20 min w temperaturze 180-200 stopni.

Dyniowe muffiny

Smacznego ;)

1 komentarz:

  1. super, jesienne muffiny

    Zapraszam do mnie na konkurs śniadaniowy
    http://cotakpachnie.com.pl/2015/11/05/gluten-free-box/

    OdpowiedzUsuń