Składniki:
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1l bulionu
- 1-2 ziemniaki -> promocja!
- śmietanka 18%
- sól
- pieprz
- prażony sezam
Szparagi obieramy, usuwamy spróchniałą część korzenia i kroimy na mniejsze części, odkładamy kilka górnych części pędu do przystrojenia
zupy przed podaniem.
Szparagi i ziemniaki zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Na koniec dolewamy śmietankę i całość miksujemy na
krem. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy przystrojone odłożonymi częściami szparaga, śmietanką i prażonym sezamem.
Bon Appetit ;)
Prosty i smakowity przepis :)
OdpowiedzUsuńSmacznego ;)
UsuńUwielbiam takie proste, zdrowe, warzywne zupy! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBędzie ich więcej ;)
UsuńAaa! Boska! Myślisz ze moge zamienić śmietankę na cos innego? Czy bez niej zupa nie bedzie tak fajnie kremowa?
OdpowiedzUsuńJasne. Zupka będzie równie pyszna ze zwykłym mlekiem jak i kokosowym czy innym. Nabierze też nowego, ciekawego smaku ;)
UsuńSzparagi nigdy mi jakoś nie wychodzą...:(
OdpowiedzUsuńSą proste w przyrządzeniu, w sezonie dodam więcej szparagowych przepisów. I zachęcam do próbowania ;)
UsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńJa też ;) W końcu, to afrodyzjak...
UsuńSzparagi uwielbiam, zupa wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo ;)
OdpowiedzUsuń