niedziela, 8 grudnia 2013

Kartoflanka

Składniki:
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 kg ziemniaków
  • 3 serki topione
  • 1 seler
  • gałka muszkatałowa
  • oliwa
  • 2l bulionu warzywnego
  • natka pietruszki
  • bagietka
  • sól
  • pieprz
Warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Kroimy w plastry i w garnku podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. W drugim garnku gotujemy 2 litry bulionu warzywnego. Zalewamy nim podsmażone warzywa i gotujemy całość 20 min. Na koniec gotowania rozpuszczamy serki topione, i gotujemy jeszcze ok 5-10 min. Doprawiamy gałką muszkatołową. Podajemy z natką pietruszki i kromkami bagietki podsmażonej na oliwie.


Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz