Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 duży pomidor
- 1 średni kalafior
- 1 kabaczek
- oliwa
- woda
- przyprawa Vegeta
- sól i pieprz
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Nastawiamy wodę, odrobinę ją solimy i czekamy aż zacznie się gotować by włożyć do niej kalafior. Kapustę pekińską drobno siekamy i układamy na dnie salaterki. Pomidora kroimy na 16 części i układamy na kapuście, tak by ją zakryć. Ugotowanego kalafiora kroimy na mniejsze części i dorzucamy jako kolejną warstwę sałatki. Kabaczka dzielimy na 4 i kroimy w cząstki. Delikatnie podsmażamy na oleju i doprawiamy solą oraz pieprzem. Tak przysmażonego kładziemy na wierzch sałatki.
Sos przygotowujemy poprzez wymieszanie ok 5 łyżek oliwy i wody z 2 - 3 łyżkami Vegety.
Zalewamy sałatkę i mieszamy. Tak przygotowana jest już gotowa do podania ;)
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz