- 3 opakowania herbatników
- 1/2 kg twarogu
- 100g masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- cukier waniliowy
- 1 szklanka mleka
- 1/2 tabliczki czekolady mlecznej
Na folię spożywczą rozkładamy w trzech równoległych rzędach herbatniki. Na środek wykładamy przygotowny wcześniej krem. Rozprowadzamy w taki sposób aby grubsza warstwa kremu została na środkowym rzędzie. Przy pomocy folii zawijamy całość w trójkąt. Zostawiamy w lodówce na 2 godz, a najlepiej na całą noc.
W kąpieli wodnej rozgrzewamy mleko z czekoladą. Polewamy ciasto przed samym podaniem.
Smacznego ;)
Pyszności :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuńwoow takie ciasto musiało być pyszne
OdpowiedzUsuńTak, smaki dzieciństwa lubią zaskakiwać po latach
UsuńDziś zrobiłam – pycha! Świetny przepis, łatwe wykonanie:)
OdpowiedzUsuńSuper ;) Zapraszam do wypróbowania innych przepisów
Usuń