- 1 opakowanie ciasta francuskiego -> promocja!
- 100ml śmietanki 30%
- 100g sera żółtego -> promocja!
- 3 szt zielonych szparagów -> promocja!
- 3 szt białych szparagów
- 2 jajka
- kukurydza konserwowa -> promocja!
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- chilli
- zioła prowansalskie
Płat ciasta francuskiego smarujemy rozbełtanym jajkiem. Zaginamy brzegi, tak aby stworzyć ramkę, którą następnie ostrożnie wypełniamy wcześniej przygotowaną mieszanką sera i śmietany. Wykładamy szparagi i kukurydzę, posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy 15-20 min w temperaturze 180 stopni - aż ciasto bedzie miało piękny złoty kolor.
Tak przygotowaną tartę możemy podać zarówno jako przekąskę na zimno i ciepło, jak i na obiad.
Smacznego ;)
Witam,
OdpowiedzUsuńZapraszam do uczestnictwa w konkursie kulinarnym!- KUCHNIA W KLIMACIE PRL-u
Do wygrania wiele atrakcyjnych nagród!
Więcej znajdziecie na;
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/06/konkurs-kulinarny-kuchnia-w-klimacie.html
kocham szparagi
OdpowiedzUsuń❤🍴
UsuńNie przepadam za szparagami w przeciwieństwie do mojego męża ;) może ten przepis mnie przekona, muszę to sprawdzić ;)
OdpowiedzUsuńSzparagi to afrodyzjak, polekam na kolacje z mężem ;)
UsuńA ja uwielbiam szparagi i uwielbiam tarty☺
OdpowiedzUsuńCzego tu nie uwielbiać...
UsuńA ja uwielbiam szparagi i uwielbiam tarty☺
OdpowiedzUsuń