piątek, 18 kwietnia 2014

Biszkopt z musem jabłowym

Składniki:
  • 7 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cynamonu
  • 2 słoiczki przetworów jabłkowych
Białka z 6 jajek ubijamy razem z cukrem. Powoli dodajemy po jednym zółtku. Następnie powili dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy olej. Ciasto przelewamy do blachy wysmarowanej tłuszczem.
Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy 30 min w 150 stopniach.
Jabłka miksujemy razem z jajkiem. Dodajemy cynamon i dokłądnie mieszamy. Dodajemy cykier wedle uznania. Masę przekładamy na wystudzone ciasto.
Ponownie całość umieszczamy w piekarniku na ok 20-30 minut.

Biszkopt z musem jabłkowym

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz