- 1 dynia
- 2 łyżki masła
- 1l bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
- gałka muszkatałowa
- 3 łyżeczki sosu tabasco
- śmietana kremówka
- mleko
- boczek
- chleb
- 1 ząbek czosnku
- świeża bazylia
Plastry boczku układamy na papierze do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C na 5-10 min, aż powstaną chrupiące chipsy. Kromki chleba kroimy w drobną kostkę, umieszczamy na posmarowanej ciańką warstwą tłuszczu patelni, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku.
Zupę podajemy z łyżką śmietany, listkami świeżej bazyli, grzankami czosnkowymi i chipsami z boczku.
Smacznego ;)
Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie z nagrodami, trzeba przygotować zupę z kaszą :
OdpowiedzUsuńhttp://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html
Pozdrawiam ! Monika
uwielbiam krem z dyni!
OdpowiedzUsuń