- 6 jaj
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- 4 kiełbaski
- 1 papryka
- 4 pieczarki
- olej
- przyprawa grillowa
Kiełbaski kroimy w kostkę. Tak samo postępujemy z papryką i pieczarkami. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy najpierw kiełbaskę, opruszając ją przyprawą grillową. Następnie dodajemy paprykę i pieczarki. Solimy. Całość smażymy na mały ogniu ok 10 min.
Rozgrzewamy patelnię, na której będziemy smażyć omlety. Nasze placki powinny przypominać naleśniki, i tak też je smażymy.
Na środek omletu kładziemy 2-3 łyżki wcześniej przygotowanego farszu i zawijamy na siebie boki naleśnika.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz