piątek, 20 września 2013

Gołąbki paprykowe

Składniki:
  • 6 dużych papryk
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 30 - 40 dag ryżu
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól i pieprz
  • kostka rosołowa
  • koncentrat pomidorowy
Papryki myjemy, odkrawamy ich górną część i oczyszczamy z nasion. Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Mięso przyprawiamy. Po ugotowaniu ryżu mieszamy go z mięsem i ponownie przyprawiamy. Tak przygotowany farsz nakładamy do papryk lekko ugniatając, aby weszło jak najwięcej. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wody, następnie mieszamy z koncentratem pomidorowym. Paprykę układamy na wysokiej patelni i zalewamy sosem. Dusimy pod przykryciem do zmięknięcia papryki.


Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz