Składniki:
- 1 koncentrat pomidorowy
- bazylia
- oregano
- majeranek
- sól czosnkowa
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 10dag wędliny w plastrach
- rukola
- 1 pomidor
- 15dag startego zółtego sera
Ciasto francuskie kroimy na 15 kwadratów podobnej wielkości. Każdy z kwadracików smarujemy łyżeczką przygotowanej bazy. Nastęlnie nakładamy po kilka listków rukoli, kawałek wędliny, pół plasterka pomidora i posypujemy startym serem.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, góra - dół z termoobiegiem. Nasze pizzerki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, tak aby każda miała miejsce do wyrośnięcia. Następnie blachę umieszczamy w piekarniku na ok 10 min, aż ciasto wyrośnie i się przyrumieni.
Przed podaniem posypujemy świeżą rukolą i odrobiną sera.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz