Składniki:
- 1 gotowe ciasto francuskie
- 1 żółtko
- 3 4 śliwki
- 2 - 3 banany
- 3 - 4 nektarynki
- 3 - 4 jabłka papierówki
- 5 łyżek cukru
- 5 łyżek wiórków czekoladowych
Ciasto rozwijamy na blacie i dzielimy wzdłuż na dwie równe połowy, następnie każdą z tych części na pięć mniejszych. Śliwki, jabłka i nektarynki przekrawamy na pół pozbywając się pestek i gniazd nasiennych. Połowy owoców kroimy w 8 małych części. Banany kroimy w plastry pod kątem 45 stopni i przekrawamy na pół. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Owoce naprzemiennie układamy na płatach ciasta. Posypujemy cukrem i startą wcześniej czekoladą. Oddzielonym wcześniej żółtkiem smarujemy części ciasta bez owoców. Pieczemy do momentu wyrośnięcia ciasta i zarumienienia.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz