piątek, 16 sierpnia 2013

Makaron w pomidorach

Składniki:
  • makaron spaghetti
  • parówki
  • 2 - 3 duże pomidory
  • 1 marchew
  • sól i pieprz
Umytą marchew kroimy w niewielkie słupki. Pomidory parzymy gotującą wodą i obieramy se skórki. Parówki kroimy na kawałki ok 2 cm i nabijamy na surowy makaron, który gotujemy do momentu aż będzie al dente. Pomidora kroimy na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne, resztę siekamy na bardzo małe kawałki. Rozgrzewamy patelnie z odrobiną oleju, wrzucamy na nią pomidora i marchew, solimy oraz pieprzymy. Mieszamy jednocześnie rozdrabniając resztki pomidora. Odcedzamy makaron i hartujemy zimną wodą. Wykładamy porcje na talerz i polewamy naszym sosem pomidorowym.


Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz